1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Binnen een paar weken na de lancering van de iPad in de Verenigde Staten komen nu berichten binnen dat Windows-gebruikers met een iPad het doelwit zijn van scammers.

Scammers distribueren e-mails waarin Windows-gebruikers met een iPad doorgestuurd worden naar een website die eruitziet als een legitieme iTunes download pagina. Het onderwerp van de e-mails is "iPad Software Update" en zodra gebruikers de e-mail openen en op de link klikken wordt er malware, geïdentificeerd als Backdoor.Bifrose.AADY, geïnstalleerd op hun Windows-computer, aldus BitDefender.

De malware injecteert zichzelf in het ‘explorer.exe’-proces en vervolgens kunnen de aanvallers, op welk moment dan ook, de controle over het systeem overnemen. De malware probeert ook het serienummer van verschillende programma’s buit te maken, daarnaast worden ook wachtwoorden van ICQ-, Messenger- en POP3 mail-accounts gelogd. Dat scammers de iPad gebruiken om Windows-gebruikers over te halen een geïnfecteerde website te bezoeken is niet verrassend, scammers gebruiken vaker populaire onderwerpen om hun malware aan de man te brengen.