Uit cijfers van Karpersky Lab blijkt dat de ABN Amro bank een geliefd doelwit is onder de cybercriminelen. Volgens het Russische anti-virusbedrijf kreeg de bank 2,28 procent van alle aanvallen te verduren.

Hiermee staat de ABN Amro in de top 10 van meest aangevallen banken. Voornamelijk klanten van Braziliaanse banken zijn de dupe en het land is dan ook rijk aan Banking Trojans die speciaal ontwikkeld zijn voor het onderscheppen van inloggegevens, aldus een woordvoerder van Kaspersky.

Ondanks dat steeds meer banken strengere maatregelen namen om cybercriminaliteit tegen te gaan blijft de schade van cybercrime groeien en zijn aanvallers in staat nieuwe beveiligingsmaatregelen te omzeilen.

De Russische virusbestrijder erkent dat op signatures-gebaseerde virusscanners niet in staat zijn om de huidige generatie Banking Trojans te verslaan. Om het groeiende probleem aan te vechten pleit Kaspersky voor een betere samenwerking tussen banken en anti-virusbedrijven en zouden overheden banken moeten steunen in de strijd tegen cybercrime. "Zonder overheidssteun zal er in de strijd tegen cybercrime weinig bereikt worden," zo stelt Yuri Mashevsky van Kaspersky Labs.