1 min

Tags in dit artikel

, ,

Door allerlei netwerken en nieuwe technologieën kan er waardevolle informatie gelekt worden naar andere personen op internet, dit vertelt Jeroen Herlaar, manager Managed Security Monitoring bij Fox-IT. Volgens Herlaar is het mogelijk dat er koppelingen zijn tussen deze informatiebronnen.

Digitale spionage wordt gezien als een vorm van cybercrime, maar inlichtingendiensten maken nog steeds gebruik van deze wijze van spionage. Op economisch en politiek gebied wordt digitale spionage gebruikt om informatie te achterhalen, geen één bedrijf kan hier tegen beschermd worden.

Jeroen Herlaar zegt dat digitale spionage te verdelen is in vier fases: de fase van verleiding, besmetting, diefstal en als laatste opwaardering. Volgens Herlaar begint het verleiden met iets simpels, zoals een gratis USB-stick en dat kan uiteindelijk leiden tot het besmetten van de computer met een Botnet die niet gevonden kan worden door beveiligheidssystemen. De gegevens kunnen achteraf gestolen worden en het computernetwerk wordt verder besmet.