Apple heeft een extra bevestigingsscherm toegevoegt voor in-app aankopen. In dit scherm moet nogmaals het wachtwoord ingevoerd worden, deze functie komt tegemoet aan de wens van ouders met kinderen, die graag met de iPhone en iPad spelen.

FTC onderzocht eerder al verschillende applicaties nadat zij een groot aantal klachten van ouders ontving. Het zou volgens deze ouders te eenvoudig zijn voor kinderen om zonder pardon grote bedragen uit te geven aan spelletjes op het iOS platform. Deze kinderen hebben vaak nog geen besef van geld en de waarde daarvan en zouden daarom zo honderden euro’s uitgeven.

In iOS versie 4.3 zit nu dus een extra bevestigingsscherm waardoor ouders extra controle kunnen uitoefenen op de uitgaven van hun kroost. Apple gaf gisteren vervroegd haar update naar 4.3 uit. Deze stond gepland voor vandaag, wat tevens de releasedatum is van de iPad 2 in de Verenigde Staten. Waarschijnlijk heeft Apple de release van iOS 4.3 vervroegd om alle downloads van het besturingssysteem aan te kunnen.