Google heeft wederom een update uitgebracht voor haar Chrome browser, in deze update worden enkele bugs opgelost en een lek in de Flashplayer wordt gedicht.

Wat wel enigszins opvallend is, is dat Google de lek in de Flashplayer sneller dicht dan Adobe zelf. De patch van de hand van Adobe voor dit kritieke lek wordt pas ergens eind deze week of begin volgende week verwacht. Google is daarmee dus een stuk sneller met het dichten van het lek dan Adobe.

Er is echter ook een logische verklaring waarom Google sneller is, Adobe en Google werken nauw samen om de Flash-ervaring in Chrome zo optimaal mogelijk te houden. Zo beschikt Google ook heel snel over de informatie als er een lek in de software zit. Bij Adobe moet het lek op verschillende platformen en apparaten worden gedicht en uiteraard moet dit vervolgens ook weer worden getest. Dit neemt simpelweg veel meer tijd in beslag gezien er tientallen configuratie mogelijkheden zijn voor alle platformen en apparaten waar Flash op draait. Bij Google Chrome zijn dit er echter maar een paar, waardoor zij veel sneller kunnen handelen.