Nederland scoort hoog op de wereldranglijst wanneer het gaat over welke landen de meeste websites met malware hosten. Na de Verenigde Staten en Rusland eindigen wij op een derde plek met twaalf procent van alle malware wereldwijd.

Dit blijkt uit een onderzoek van Kaspersky Lab. Het onderzoek is gebaseerd op het aantal meldingen dat Kaspersky kreeg van zijn gebruikers. Kaspersky ontwikkelt software tegen de bestrijding van malware en deed het onderzoek naar aanleiding van de kwartaalreportage. De toptien van de landen die de meeste malware hosten zijn samen goed voor 89 procent van alle malware die wereldwijd te vinden is. Volgens Kaspersky is de meeste malware te vinden op gehackte websites.

Gelukkig scoren we niet zo hoog in de lijst waarbij het gaat om de landen waarin je het meeste risico loopt om geïnfecteerd te worden via het internet. Rusland en Oman scoren in deze lijst het hoogste. In deze landen werden bijna de helft van alle computers geïnfecteerd. Naast deze twee landen scoren ook Irak, Armenië, Azerbeidzjan en Kazachstan erg hoog in deze lijst. De meest veilige landen zouden volgens het onderzoek bestaan Japan, Servië, Tsjechië, Luxemburg en Duitsland.