min

Tags in dit artikel

, , ,

Lookout, het beveiligingsbedrijf voor mobiele telefoons, heeft een nieuwe variant op de DroidDream Light-Trojan gesignaleerd op Android Market. Doordat het bedrijf er snel bij was, is de schade beperkt gebleven. De app is inmiddels uit Android Market gehaald.

De DroidDream Light-variant is 1000 tot 5000 maal gedownload uit vier apps die verkrijgbaar waren op de Android Market: Quick FallDown, Scientific Calculator, Bubble Buster en Best Compass and Leveler. De Trojan kon zonder activering een download van een geïnfecteerde apps initiëren. Daarnaast bezocht het malafide websites en kon de Trojan andere (wellicht betaalde) apps van Android Market downloaden.

De besmette apps zijn onmiddellijk door Google verwijderd uit de Android Market.

Een infectie van malware op je mobiele telefoon is eenvoudig te vermijden. Om te beginnen moet je apps alleen downloaden van betrouwbare bronnen en dus niet van onbekende sites. Je kunt daarbij kijken naar de commentaren de waardering van de app door gebruikers en de rechten die je aan je applicatie geeft.

De meeste malware lijkt zich wel voornamelijk te concentreren op alternatieve applicatiemarkten in China, maar dat wil niet zeggen dat we in Nederland gevrijwaard zijn van deze gevaren.