1 min

Tags in dit artikel

De hacktivisten die bekendstaan onder de naam Anonymous hebben het Amerikaanse vervoersbedrijf BART gehackt. Bij de hack zijn gebruikersgegevens gestolen en zijn deze tevens openbaar gemaakt. BART blijkt wachtwoorden als platte tekst op te hebben geslagen.

De aanval van Anonymous vond plaats op zondag 14 augustus, nadat BART besloot om in San Francisco het mobiele netwerk in metro’s uit te schakelen. BART koos voor deze actie omdat het bedrijf een demonstratie wilde tegenhouden. Naar bleek werden de mobiele netwerken gebruikt om de demonstraties te organiseren. Eerder schoot een beveiligingsmedewerker van BART een agressieve reiziger neer. Het overlijden van deze persoon was de aanleiding voor de demonstraties.

Zoals inmiddels duidelijk mag zijn, laat Anonymous zich graag inspireren door dit soort maatregelen. Het mag dan ook geen wonder heten dat de groepering de website mybart.org aanviel. Een SQL-injectie bleek genoeg te zijn om de database bloot te leggen, waarna bleek dat de aanwezige data op geen enkele manier versleuteld was.

Na het publiceren van de gebruikersgegevens is de myBART-website al snel offline gehaald. BART heeft tevens aangegeven dat de informatie van getroffenen is doorgespeeld aan de drie grootste kredietbeoordelaars van de VS, zodat fraude middels de gestolen gegevens lastiger wordt gemaakt.