Abonneer je gratis op Techzine!

Gisteren schreef Techzine dat KPN uit voorzorg tijdelijk de uitgifte van nieuwe beveiligingscertificaten aan banden had gelegd. Vandaag heeft het bedrijf besloten om opnieuw certificaten te verstrekken aan klanten.

KPN had deze noodmaatregel uit voorzorg genomen. Het bedrijf kon niet met honderd procent zekerheid zeggen dat de productieomgeving van de certificaten niet gecompromitteerd was. Hoewel daar weliswaar geen aanwijzingen voor waren, was het evenmin mogelijk om het volledig uit te sluiten. Daarom besloot het telecombedrijf om een onafhankelijk onderzoek in te stellen. Tot die tijd zou het bedrijf geen nieuwe beveiligingscertificaten uitgeven.

Het onderzoek is inmiddels afgerond. Volgens KPN zijn er geen sporen die op mogelijk misbruik duiden gevonden. Klanten kunnen dus gewoon weer bij KPN terecht voor het vernieuwen van hun beveiligingscertificaten. Zij ontvangen vandaag daarover bericht.

Bedrijven die er een willen afnemen moeten nog wat langer wachten. De server die KPN gebruikt om deze aanvragen te verwerken en informatie te verstrekken wordt aan een aantal extra testen onderworpen. KPN verwacht dat deze server begin volgende week weer online is.