Google heeft bekendgemaakt dat het bedrijf in totaal één miljoen dollar opzij heeft gezet voor mensen die de webbrowser Chrome succesvol weten te hacken tijdens de CanSecWest conferentie, welke volgende week in Vancouver zal plaatsvinden. Winnende deelnemers krijgen van Google 60.000, 40.000 of 20.000 dollar aan prijzengeld.

De hoogte van het gewonnen prijzengeld hangt af van hoe ernstig de gevonden zwakheden in de beveiliging van Chrome op Windows 7 zijn. Het is niet mogelijk om prijzengeld te delen en Google zal de prijzen uit blijven delen totdat het totale prijzengeld de grens van één miljoen dollar passeert.

Tijdens CanSecWest wordt al zes jaar lang het Pwn2Own-evenement georganiseerd, waarbij de beveiliging van volledig gepatchte browsers en andere internetsoftware aan de tand wordt gevoeld. Vorig jaar moesten Internet Explorer en Safari het ontgelden, maar er werden zelfs geen pogingen ondernomen om zwakheden in Chrome’s beveiliging te vinden. Ook toen bood Google prijzengeld, namelijk 20.000 dollar extra, bovenop de 15.000 dollar van de organisator van Pwn2Own.

Google wil juist graag dat hackers gaten in de beveiliging vinden, zodat het bedrijf hiervan kan leren en natuurlijk ook de beveiliging van de browser kan verbeteren.