Google kan het uitgeloofde prijzengeld van 20.000 dollar in de zak houden. De browser van Google overleefde namelijk de eerste dag van het hackers event Pwn2Own. Safari en IE 8 vielen wel ten prooi.

Ondanks dat de browser ongeschonden bleef kreeg Google wel veel kritiek. Vlak voor de wedstrijd voerde Google namelijk nog een patch uit die maar liefst 24 lekken dichtte. Degene die Chrome zou hacken kwam dan ook niet opdagen. Mogelijk omdat zijn aanvalsplan door deze patch onbruikbaar werd.

Ook Apple had vlak voor het event nog een patchronde gehouden om Safari zo optimaal mogelijk voor te bereiden op het event, maar dat mocht niet baten, Safari was de eerste browser die ten onder ging, deze browser werd gehackt door het Franse VUPEN. Dit bedrijf creëerde voor de hack een speciale website waardoor er een externe code op de machine kon worden geplaatst. Internet Explorer 8 werd ook vrij snel gehackt, een Amerikaans bedrijf genaamd Harmony Security slaagde erin om IE8 te hacken. Ze hebben hiervoor wel maar liefst 3 lekken moeten misbruiken om het voor elkaar te krijgen en een voorbereiding van maar liefst 6 weken. Op de tweede dag van het event zal ook Mozilla Firefox mee doen aan het event. De grote vraag is of en hoelang deze browser overeind zal blijven.

Daarnaast kunnen de hackers op de tweede dag van het event ook met de mobiele browsers van iOS, BlackBerry Os, Android en Windows Phone 7 aan de gang. Op de tweede dag zijn de regels wat soepeler en mogen de hackers nu ook gereedschap van derden gebruiken. Iets wat op de eerste dag nog niet mogelijk was.