Een hacker met de naam "Pinkie Pie" krijgt 60.000 dollar van Google voor het vinden van een beveiligingslek in Google Chrome, deze beloning maakte deel uit van een evenement voor hackers dat Google organiseerde.

Dit is niet de eerste keer dat de tiener er met een aardig buit vandoor gaat. In maart van dit jaar won de hacker ook al 60.000 dollar tijdens CanSecWest. Toen won de hakker door zes lekken te combineren tot één groot geheel. De hacker was zelf niet aanwezig op het laatste evenement, maar heeft een collega zijn inzending laten insturen.

Google heeft 2 miljoen dollar aan prijzengeld weggezet voor hackers die beveiligingslekken vinden in de Chrome-webbrowser, 60.000 dollar gaat naar hen die volledige Chrome-exploits vinden, 50.000 dollar wordt uitgeloofd voor gedeeltelijke Chrome-exploits en 40 duizend dollar voor exploits die niet direct met Chrome te maken hebben, zoals lekken in bijvoorbeeld Adobe Flash of Windows. Deze exploits komen niet specifiek in Chrome voor, maar vormen wel een bedreiging voor de browser. Google liet eerder weten dat deze exploits ook beloond worden omdat het Google’s missie is om het gehele internet veiliger te maken. Overigens kunnen prijzen ook uitgereikt worden voor incomplete beveiligingslekken, maar de beloning hiervan bepaalt de jury per geval.