Den Haag zal een zogenaamd Europees cybercentrum gaan krijgen waar verschillende instanties deel van uit gaan maken. Het centrum wordt opgericht om cybercrime te bestrijden oftewel online overtredingen. De werkzaamheden van dit centrum zullen begin volgend jaar starten.

Het centrum zal onder ander in verbinding komen te staan met Europol. Dit is een overkoepelende organisatie voor alle politieorganisaties binnen de EU-lidstaten. De plannen voor een dergelijk centrum werden al in januari 2011 bekendgemaakt maar nu lijkt het er ook daadwerkelijk te gaan komen. Het centrum zal de strijd aan gaan met zaken die te maken hebben met misdaden op het internet. Denk hierbij aan hackers, virussen maar ook aan kinderporno, fraude en terrorisme.

Volgens Europees Commissaris Cecilia Malmström van binnenlandse zaken moeten we het niet langer tollereren dat onze digitale levens verstoord worden door dit soort criminelen. Ook Europarlementariër Lambert van Nistelrooij deelt deze mening. Volgens hem is het de hoogste tijd dat er een dergelijk centrum komt. Bij het openen van het centrum zal er werkgelegenheid zijn voor 30 personen. Later zal dit uitgroeien tot 50.