1 min Security

Google betaalt opnieuw uit aan ontdekkers lekken

Google heeft opnieuw enkele ontdekkers van lekken in Chrome uitbetaald. Google mocht dit keer in de buidel tasten voor een bedrag van 11.000 dollar.

Google betaalt opnieuw uit aan ontdekkers lekkenHet is inmiddels bij de meesten wel bekend dat Google een slimme strategie hanteert omtrent het vinden van veiligheidslekken in haar software. Naast het feit dat Google ongetwijfeld een team wat op zoek gaat naar fouten in dienst heeft, maakt Google dankbaar gebruik van de kennis van haar gebruikers. Wanneer je als gebruiker namelijk een lek in de software vindt en deze meldt bij Google, mag je rekenen op een aangename vergoeding. De hoogte van deze vergoeding hangt af van de omvang van het lek.

Google heeft vandaag middels een blogpost laten weten dat zij opnieuw een ronde van uitbetalingen heeft volbracht. In deze ronde werd er door Google een bedrag van 11.000 dollar uitbetaald aan verschillende personen. Een gebruiker die de naam "Miaubiz" hanteert, mocht rekenen op het grootste aandeel. De beste man ontving namelijk een bedrag van 7.000 dollar van Google. De resterende 4.500 dollar werd verspreid over andere gebruikers.

Bron:CNET