2min Security

Google dicht vijf grote lekken in Chrome en keert 20.000 dollar uit

Google heeft vandaag Chrome 50 uitgebracht, in de vijftigste editie van de browser worden er maar liefst vijf grote beveiligingslekken gedicht in de Chrome-browser, waarvan drie echt kritiek zijn. Google moet ook 20.337 dollar uitkeren aan beveiligingsonderzoekers die de lekken hebben gevonden.

De Poolse beveiligingsonderzoeker Mariusz Mlynski heeft een goede maand want van de ruim 20.000 dollar die Google uitkeert pakt hij maar liefst 15.000 dollar. Hij wist twee grote kritieke beveiligingslekken in de Chrome-browser te vinden en te misbruiken. Door de informatie netjes aan Google door te spelen wordt hij beloond in de vorm van een fors geld bedrag. Op deze manier kan Google de software veilig houden en zorgen dat de lekken niet in de verkeerde handen vallen.

Een tweede beveiligingsonderzoeker met de naam Choongwoo Han verdiende 3000 dollar voor zijn inspanning in het vinden van een kritieke lek in de Chrome V8 Javascript-engine. Deze 3000 dollar dollar komt bovenop de 5000 dollar die Han vorige maand verdiende met een ander beveiligingslek in Chrome.

Google heeft inmiddels al 2,5 miljoen dollar uitgekeerd voor beveiligingslekken in de Chrome-browser. In de nieuwe versie is overigens ook meteen een grote kritieke lek in de Flashplayer gedicht. Google lijkt op dit moment weer veilig te gebruiken te zijn.