1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Android-besturingssysteem kampt met grote moeilijkheden als het gaat om malafide software, zo meldt antivirusbedrijf Trend Micro. Het Japanse bedrijf zegt dat gedurende het tweede kwartaal van 2012 het aantal malware-samples op Android meer dan verviervoudigd is in vergelijking met het eerste kwartaal van 2012.

Volgens Trend Micro zijn er in het tweede kwartaal van 2012 zo’n 25.000 verschillende malware-samples gevonden die voor Google’s mobiele besturingssysteem bedoeld zijn. Een kwartaal eerder ging het nog om een aantal van 6.000. Trend Micro maakte destijds een schatting van 11.000 malware-samples in het tweede kwartaal van 2012, maar blijkt hier in werkelijkheid ver van af te zitten.

Google introduceerde in februari Bouncer, een beveiligingsscan voor Android. Trend Micro vindt dat Bouncer erg slecht werkt. Dat blijkt ook uit de gemelde aantallen van het eerste en tweede kwartaal, een dergelijke stijging had Google juist willen voorkomen met deze software en dat is vooralsnog niet gelukt.

Voor de toekomst ziet Trend Micro voorlopig weinig verandering in de explosie van malware in Android. In het derde kwartaal van 2012 verwacht de antivirusfabrikant zo’n 38.000 malware-samples te vinden, in het laatste kwartaal is het hek helemaal van de dam: dan verwacht Trend Micro 129.000 samples.