Verscheidene Websites van de NBC waren gisteren gehacked door een hacker genaamd pyknic. Deze hakker stelde wachtwoorden en persoonlijke informatie van de gebruikers van de websites te hebben gestolen.

In het begin leek het er op dat alleen de pagina’s van Saturday Night Live, Jimmy Fallon en Jay Leno aangevallen waren, maar spoedig verspreidde de hack zich naar andere delen van de site inclusief de hoofdpagina van NBC. Volgens de tekst op de gehackte pagina’s wilde de hacker mensen attent maken op Guy Fawkes Night, dit evenement wordt op 5 november in Engeland gehouden en doet dienst als herdenking aan de verijdeling van het buskruitverraad dat plaatsvond op 5 november 1605.

Verder wordt ook gesteld dat de gebruikersinformatie van de NBC blootgesteld zou zijn en zouden de wachtwoorden ‘gedumpt’ zijn. Dit zou betekenen dat de gegevens van de gebruikers van NBC niet langer veilig zouden zijn.

Kort nadat de websites gehackt waren, zijn alle websites weer hersteld naar hun oorspronkelijke staat. NBC heeft niets naar buiten gebracht over de hack of de vermeende gestolen wachtwoorden en gebruikersinformatie.