1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is aanvallers gelukt om de Nasdaq-communitywebsite te hacken. Er is door de hackers toegang verkregen tot gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden.

De website is twee dagen offline geweest en kwam afgelopen nacht pas weer online. De in New York aanwezige beurs heeft melding gemaakt van de hack in een e-mail naar zijn gebruikers. Het schrijft daarin dat er geen transacties in handen zijn gekomen van de aanvallers.

Nasdaq-woordvoerder Joseph Christinat kon niet zeggen om hoeveel gebruikers het gaat waarvan de gegevens gelekt zijn.

Op de site was eerder te lezen: "We hebben het probleem geïdentificeerd en zijn nu bezig met een upgrade en herstel van de community. We houden u op de hoogte zodra deze live is". Inmiddels is de site weer online.

Alle gebruikers van het forum moeten hun wachtwoord opnieuw instellen. Daarnaast raadt de site aan dat gebruikers die dat wachtwoord ook op andere sites gebruiken het ook daar wijzigen.

Het is niet de eerste keer dat de Nasdaq het slachtoffer is geworden van een hackaanval. In 2011 kwamen hackers binnen op de lokale website om bestanden uit te wisselen, genaamd Directors Desk, doordat Windows-updates ontbraken en afgelopen februari had de Nasdaq last van DoS-aanvallen.