Extra beveiligingslaag voor ING internetbankieren

Abonneer je gratis op Techzine!

De ING heeft bekendgemaakt dat er een nieuwe beveiligingslaag aan de omgeving voor online baniekeren zal worden toegevoegd om fraude te voorkomen. Naast de gebruikersnaam, het wachtwoord en eventuele TAN-codes kan ook worden gevraagd om een zogenaamde PAC-code.

De PAC-code wordt bijvoorbeeld gevraagd wanneer een gebruiker vanaf een nieuwe locatie probeert in te loggen. ING geeft aan dat er ook andere factoren kunnen zijn die er voor zorgen dat er om de PAC-code gevraagd wordt, maar de bank houdt die andere factoren voor zichzelf. Het is voor de ING dus een extra methode om te verifiëren dat het om de juiste persoon gaat wanneer een internetbankieren-account benaderd wordt. Er zijn al partijen die gebruik maken van een extra beveiligingslaag naast een gebruikersnaam en wachtwoord. Zo biedt Google de zogenaamde 2-step verification.

Klanten die momenteel gebruik maken van TAN-codes via een SMS krijgen ook de PAC-code binnen als een SMS. Gebruikers met een lijst TAN-codes zullen voorzien worden van een nieuwe lijst met TAN- én PAC-codes.