2min Security

Opnieuw rare twist in zaak rondom McAfee-oprichter

John McAfee heeft dit jaar al de nodige aanvaringen gehad met de autoriteiten. In mei werd de oprichter van antivirusbedrijf McAfee gearresteed nadat bij een huiszoeking wapens en apparatuur om drugs te maken gevonden werden. Vervolgens werd in november zijn buurman doodgeschoten, wat leidde tot een klopjacht van de politie, op de dan al voortvluchtige John McAfee. Nu is de antivirusboer dan toch waarschijnlijk tegen de lamp gelopen na een operatie van de politie en vermoedelijk CNN.

Na de moord bouwde McAfee een blog op, waar hij pleitte dat hij onschuldig was en uitleg probeerde te geven over de situatie. Na het meest recente bericht van de blog is er opeens geen contact meer met McAfee, het laatste wat van hem vernomen werd is dat hij de grens bij Mexico overstak.

Het werd stil rondom McAfee, waarna een tijdje later een anonieme beller contact op nam met McAfee-sympathisanten. Zij kregen te horen dat McAfee in hechtenis genomen is op de grens van Belize en Mexico. Opvallend is echter het feit dat de Amerikaanse nieuwszender CNN op dit moment naar buiten komt met een exclusief interview met John McAfee.

Als McAfee geloofd moet worden, wordt de man verantwoordelijk gehouden voor misdaden die hij niet gepleegd zou hebben. Het lijkt er hoe dan ook op dat de zaak rond McAfee een spannende tijd tegemoet zal gaan.

Update (15:16)
Neowin meldt dat McAfee niet is opgepakt. De persoon die werd ingerekend was een dubbelganger die moest fungeren als afleiding om McAfee het land uit te krijgen. Volgens de officiële blog is dit plan overigens mislukt, maar de dubbelganger is inmiddels al wel weer op vrije voeten.

Bron:Neowin