1 min

Is John McAfee het slachtoffer van een samenzwering of is hij toch de moordenaar van de Amerikaanse zakenman Gregory Faull? Het is een vraag die enkele weken na de moord op Faull nog niet beantwoord is. Autoriteiten in Belize willen de McAfee-oprichter ondervragen over zijn vermoorde buurman Faull, maar inmiddels zit hij vast in Guatemala voor het illegaal betreden van het land.

Op dit moment wordt er in Guatemala gekeken naar mogelijkheden om de voormalig eigenaar van McAfee Antivirus over te brengen naar Belize. Dit voornemen is natuurlijk niet gunstig voor McAfee. De Engelsman liet daarom in een interview met Reuters weten genoeg te hebben van Zuid-Amerika en terug te willen naar de Verenigde Staten.

McAfee zei tegen Reuters: "Ik zou willen dat ik mijn koffers kon pakken en naar Miami kon gaan. Ik denk dat ik de politieke situatie hier niet goed begrepen heb. Ik ben blijkbaar een schande voor de autoriteiten in Guatemala en ik ben daarbij een gevaar voor de banden tussen Belize en Guatemala."

Ondertussen is de blog van McAfee meerdere keren van een update voorzien. Aan Reuters vertelde hij dat hij geen toegang meer heeft tot het internet. De geplaatste updates zijn dus berichten van sympathisanten van McAfee, vermoedelijk uit Seattle, die proberen aan te tonen hoe corrupt de overheid van Belize is.