John McAfee, oprichter van het gelijknamige bedrijf dat antivirus-software ontwikkelt, is alsnog opgepakt in Guatemala. McAfee wordt beschuldigd van het illegaal betreden van het land. Gisteren schreven we over het nieuws dat McAfee veilig het land was binnengekomen, maar dat heeft dus wel zijn gevolgen. In Belize wordt McAfee verdacht van het plegen van een moord.

McAfee trad de grens over als politieke asielzoeker, dit nadat hij al geruime tijd op de vlucht is voor de politie in Belize, waar de autoriteiten hem willen ondervragen over de dood van zijn buurman. Volgens de politie van Belize is John McAfee een sleutelpersoon in de zaak omtrent de moord op zakenman Gregory Faul, op 11 november.

McAfee protesteert al lange tijd tegen de politie in Belize en stelt onschuldig te zijn, op zijn blog meldt de voormalige eigenaar van McAfee lastig gevallen te worden door de politie en dat dit de reden was voor zijn vertrek uit Belize. Er loopt geen internationaal arrestatiebevel tegen de multimiljonair, de reden voor zijn arrestatie is dan ook het illegaal betreden van Guatemala. Een uitlevering aan Belize lijkt vooralsnog niet aan de orde.