Het verhaal rond de John McAfee blijft fascineren. Afgelopen zondag werd nog aangenomen dat de oprichter van het gelijknamige antivirusbedrijf was opgepakt op de grens van Belize en Mexico, later werd bekend dat de man die opgepakt was, slechts een afleiding was en onderdeel van een plan was om de echte McAfee over de grens te smokkelen. Vandaag laat de McAfee via zijn blog weten dat hij veilige haven heeft gevonden in Guatemala.

In zijn blog gaf McAfee daarnaast aan dat hij deze ochtend met de autoriteiten in Guatemala gaat praten over zijn verblijf daar. Als alles goed uitpakt, zal hij morgen een persconferentie houden. Eén blogbericht later geeft de op de vlucht geslagen oprichter nog eens aan niets te maken te hebben met de moord op Gregory Faull. Deze Amerikaanse zakenman werd op 11 november dood aangetroffen. De politie in Belize wilde McAfee hierover uithoren, maar deze was toen al op de vlucht geslagen omdat hij denkt dat de politie niet alleen met hem wilde praten, maar hem ook wilde arresteren.

Ook sprak McAfee rechtstreeks tot Minister-President Dean Barrow van Belize, hij zei: "Ik wil u ontmoeten in een neutraal land, om zaken te bespreken die ons beiden aangaan. Het is goed mogelijk dat u weinig tot niks weet van de corruptie die zich in elke tak van uw overheid voordoet. Ik zal u duizenden uren video- en audio-materiaal overhandigen als bewijs, wanneer we als heren tegenover elkaar zitten, overtuigd van ieders eerlijkheid."