Het vergrendelscherm van de iPhone kan door middel van een aantal handelingen gepasseerd worden zonder de ontgrendelcode in te voeren. Voor het passeren van het vergrendelscherm is het nodig om een noodnummer te bellen en direct weer op te hangen.

Het is op zijn zachtst gezegd niet helemaal de week van Apple. Begin deze week gaf het bedrijf een update voor iOS uit om een bug in de 3G-verbinding van de iPhone 4S op te lossen. Vervolgens bleek dat ook de verbinding met Microsoft Exchange-servers niet altijd even goed klopt, waarvoor eveneens een fix werd beloofd. Nu blijkt ook het vergrendelscherm van de iPhone te passeren.

Om het vergrendelscherm te passeren zijn een aantal handelingen nodig, waaronder het bellen van een noodnummer zoals 112, waarna gelijk weer wordt opgehangen. Als de telefoon eenmaal ontgrendeld is kom je terecht in de Telefoon-app. Daar kunnen allerlei zaken zoals contactgegevens ingezien worden, of telefoontjes gepleegd worden. Omdat het ook mogelijk is om contacten aan te passen, kan ook de fotogalerij bekeken worden. Het lijkt niet mogelijk te zijn om naar het hoofdscherm van de iPhone te gaan om vervolgens andere apps te openen.

Apple heeft vooralsnog niet gereageerd op de fout in de software, wel maakte het bedrijf vannacht bekend dat het de Exchange-bug zou oplossen met een nieuwe update voor iOS. Voor iPhone-gebruikers is het te hopen dat ook deze bug direct wordt aangepakt en dat er niet op een andere update gewacht moet worden.

In de onderstaande video zie je hoe het passeren van het vergrendelscherm in zijn werk gaat.