1 min

De beveiliging van de Samsung Galaxy Note II blijkt, net als bij de Galaxy S III, volledig te omzeilen. Er werd al eerder een fout in de vergrendeling van de phablet gevonden, maar deze tweede vondst is een stuk ernstiger te noemen omdat de telefoon volledig te ontgrendelen is.

Het gaat niet goed met de beveiliging van de smartphones van Apple en Samsung. De iPhone bleek tot twee keer toe te ontgrendelen door gebruik te maken van creatieve methoden. De Samsung Galaxy S III bleek volledig te ontgrendelen en voor de Galaxy Note II werd al eerder een methode gevonden, die erg omslachtig maar doeltreffend was.

Die omslachtigheid wordt nu deels weggenomen door een tweede probleem in de beveiliging. Opnieuw moet er gebruik worden gemaakt van de mogelijkheid om een noodnummer te bellen. Door een niet bestaand noodnummer te bellen en weer terug naar het vergrendelscherm te gaan verschijnt kortstondig het gewone scherm van de Galaxy Note II getoond. Tijdens die momenten kunnen handelingen worden verricht en door naar de Google Play Store te gaan en een applicatie zoals No Lock te installeren kan het vergrendelscherm volledig omzeild worden.

Tot nog toe is de beveiliging van de Galaxy S III er nog altijd het slechtst aan toe, maar uiteindelijk resulteert de methode bij de Galaxy Note II in hetzelfde. Het kost echter meer tijd.