1 min

Het vergrendelingsmechanisme van de Samsung Galaxy S III blijkt niet zo veilig te zijn als voorheen gedacht werd. Er is een bug gevonden waardoor men het scherm kan omzeilen, waarna alle applicaties geopend kunnen worden.

De Galaxy S III (review) treedt met deze bug in de voetstappen van de iPhone van Apple en de Galaxy Note II, eveneens van Samsung. Ook deze toestellen zijn onderhevig aan bugs die er voor zorgen dat het ontgrendelscherm te omzeilen is. Bij de iPhone kan men de Telefoon-app gebruiken, bij de Galaxy Note II kunnen alle functies aangesproken worden, wel moet de telefoon steeds opnieuw ontgrendeld worden.

De bug in de Galaxy S III lijkt veel op die van de Note II. Om het vergrendelingsscherm te passeren moet met de juiste timing de noodoproep-knop ingedrukt worden, daarna op contacten, vervolgens de Home-knop en daarna de aan/uit-knop. Als de combinatie goed wordt uitgevoerd verdwijnt het vergrendelscherm totdat de smartphone opnieuw is opgestart. Het uitschakelen van het scherm zorgt er dus niet voor dat de telefoon weer vergrendeld wordt.

Daarmee lijkt de bug in de beveiliging van de Galaxy S III de meeste vrijheid te geven aan iemand die het toestel ontgrendelt, diegene kan namelijk alles met het toestel doen en alle persoonlijke data inzien.