1 min

Niet alleen bij de iPhone en verschillende Galaxy-toestellen zitten er fouten in de vergrendeling, ook de Sony Xperia V en Z zijn kwetsbaar. Dankzij een servicecode kan het hoofdscherm op deze toestellen geopend worden. Bij andere Xperia-toestellen is het lek niet actief.

De Sony Xperia V (review) en Xperia Z (review) blijken makkelijk te ontgrendelen voor kwaadwillenden. Door de code *#*#7378423#*#* uit te voeren en vervolgens de home-knop in te drukken verschijnt het hoofdscherm van Android. Vanaf daar kunnen alle applicaties ingezien worden. De methode werkt bij alle soorten vergrendeling van de Xperia V en Z.

Opvallend genoeg werkt de ontgrendeling alleen maar totdat de home-knop opnieuw wordt ingedrukt, waarna de telefoon weer vergrendeld wordt. De methode kan dan ook niet meer opnieuw gebruikt worden, waarschijnlijk omdat de servicecode dan nog geactiveerd is.

Sony is op de hoogte van het probleem, maar het is onduidelijk of er aan een oplossing wordt gewerkt.

Eerder werden er al methoden gevonden om de vergrendeling van de iPhone’s van Apple en de Samsung Galaxy S III en de Galaxy Note II te omzeilen.