De Sony Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact heeft mogelijk een probleem, waardoor het glas in de voor- en achterkant spontaan barsten krijgt. Verscheidene gebruikers hebben zich bij winkeliers en Sony zelf gemeld met het probleem.

Sony gebruikt geen Gorilla Glass in de Xperia-smartphones, maar dat kan het bedrijf mogelijk wel problemen opleveren. Bij Techzine zijn we doorgaans al niet zo te spreken over hoe gevoelig het door Sony gebruikte glas is voor vingerafdrukken, spontane barsten zijn uiteraard een veel groter probleem.

De problemen doen zich volgens gebruikers van Gathering of Tweakers voor bij zowel de Xperia Z3 (review) als Xperia Z3 Compact (review), maar niet alleen in Nederland doen de problemen zich voor. Op XDA-Developers zijn al honderden meldingen van hetzelfde probleem gedaan.

Sony heeft het volgende laten weten aan Techzine: "Sony Mobile geeft geen commentaar op niet geverifieerd onderzoek of geruchten. We streven echter naar de hoogste kwaliteitsnormen en klantenservice voor al onze producten. Wij produceren onze toestellen volgens hoge kwaliteitsnormen en onderwerpen deze aan strenge testprocedures. Uitgevoerde tests houden in: vallen, buigen, druk, hitte en andere simulaties om verschillende gebruikswijzen van onze producten in het dagelijkse leven na te bootsen. Onze schermen voldoen aan deze hoge kwaliteitsnormen en in onze tests hebben we laten zien dat ze van hoge kwaliteit zijn binnen de parameters van normaal gebruik.

Onze medewerkers van de klantenservice zijn vastbesloten om elke vraag op een case-by-case- basis te beoordelen en de mogelijke oorzaak van de schade te bepalen. Alle klantenvragen worden in overeenstemming met de geldende garantievoorwaarden behandeld.

Elke consument met klachten over zijn of haar Xperia product dient contact op te nemen met een lokale klantenservice, zodat we de klachten individueel kunnen onderzoeken. Dit kan direct via 0900 8998318."