John McAfee: FBI wilde geen encryptie

Abonneer je gratis op Techzine!

John McAfee, oprichter van het gelijknamige beveiligingsbedrijf, stelt dat hij door de Amerikaanse beveiligingsdiensten onder druk is gezet om geen encryptie aan zijn software toe te voegen.

Dit laat de oprichter weten aan de Candese zender CTV News als reactie op de onthullingen van Edward Snowden. John McAfee richtte zijn bedrijf in 1989 op en bleef er tot 1994 werkzaam. In die eerste paar jaar zouden de meeste inkomsten afkomstig zijn vanuit de Amerikaanse overheid.

Toen hij echter encryptie wilde toevoegen aan zijn beveiligingssoftware zou hij onder druk zijn gezet door de autoriteiten om dat niet te doen. "Ik sprak met mensen die ik binnen de overheid kende. De CIA, FBI en de rest lieten allemaal weten dat ze me zouden sluiten als ik dat zou doen", zo vertelt McAfee in het interview.

"En je denkt niet dat Yahoo en Google onder veel grotere druk worden gezet dan ik? Bij mij ging het alleen om wat encryptiesoftware", zo gaat hij verder. De diensten zouden bang zijn dat de encryptie buiten de VS gebruikt zou worden en in verkeerde handen zou terechtkomen.

John McAfee besluit met dat hij nooit zijn naam op een pc invoert en altijd software gebruikt om zijn IP-adres te verbergen. "Is dat paranoia? Ik denk het niet, gegeven het feit dat we weten dat de overheid spioneert."