1 min

Tags in dit artikel

, , ,

John McAfee, oprichter van McAfee Antivirus, wil een product op de markt brengen dat de gebruiker zou moeten beschermen tegen spionage vanuit overheden. Het product zal D-Central gaan heten.

De D-Central heeft de mogelijkheid om verbinding te maken met smartphones, tablets en andere mobiele apparaten, om zo een gedecentraliseerd lokaal netwerk te creëren. De D-Central zal gaan beschikken over een publieke en een prive-modus, om te verbinden met het netwerk dat uitgezonden wordt. De onderlinge communicatie is volgens John McAfee niet te onderscheppen.

Tijdens een presentatie rondom het nieuwe product gaf McAfee toe dat de technologie gebruikt zou kunnen worden voor misdadige praktijken. Alle kritiek die hierover geuit werd veegde hij van tafel met de woorden: "De telefoon wordt ook gebruikt voor illegale praktijken."

John McAfee gaf aan dat hij al jaren met het idee rondliep, maar besloot meer vaart achter het project te zetten nadat Edward Snowden met de informatie naar buiten kwam over de spionagepraktijken van de NSA.

Het is mogelijk dat de Amerikaanse regering het verkopen van de D-Central niet zal toelaten. McAfee verklaarde zich hier echter geen zorgen over te maken, omdat hij het product wereldwijd zal verkopen, waar hij maar kan. De website van de D-Central zal over 174 dagen online komen. Naar verwachting zal er dan meer duidelijk worden over het product.

John McAfee is een controversieel persoon. Met dit project maakt hij illegale praktijken op het internet makkelijker, eerder werd hij ook al verdacht van moord.