Google Glass niet meer geblokkeerd na doorverkoop

Abonneer je gratis op Techzine!

Google Glass zal voortaan niet meer geblokkeerd worden door Google wanneer deze door de eigenaar wordt doorverkocht. Hiermee versoepelt Google haar gebruiksvoorwaarden, al blijft het verboden de bril door te verkopen.

De huidige exemplaren van Google Glass zijn vrijwel alleen in gebruik door de zogenaamde Explorers. Dit zijn door Google geselecteerde mensen, vanwege hun baan, specifieke bekendheid of het winnen van een prijs. Hierbij stelt Google in de gebruiksvoorwaarden dat het mobiele apparaat niet mag worden doorverkocht. Ook werd het apparaat geblokkeerd indien deze door de eigenaar zou worden doorverkocht of uitgeleend.

In de vernieuwde gebruiksvoorwaarden geeft Google echter aan: "Het Explorer-programma draait erom de wereld kennis te laten maken met de technische mogelijkheden van Google Glass. We hopen dat onze Explorers dit programma vol enthousiasme verwezenlijken. Hoewel het verkopen van je apparaat tegen onze voorwaarden ingaat, zijn we echter niet van plan enig Explorer-apparaat te blokkeren."

Dit betekent een versoepeling van de gebruiksvoorwaarden. Mogelijkerwijs heeft dit te maken met het uitbreiden van het Explorer-programma, waardoor het te lastig zou worden om iedere Explorer-account te controleren.

Overigens heeft Google naast een wijziging in de voorwaarden ook een XE11-update voor Google Glass uitgebracht. Deze update voegt verschillende nieuwe functies toe aan de digitale bril.