2min

Mensen die Google Glass al testen kunnen de eerste versie van de bril nu inruilen voor een nieuwere, verbeterde versie. De nieuwste versie ondersteunt nieuwe accessoires en kan aan een gewone bril worden gemonteerd.

Google Glass-testers kunnen hun oude Google Glass inruilen tegen de nieuwste versie van Google Glass. Deze actie is alleen geldig voor mensen die de bril hebben gekocht vóór 28 oktober. Testers worden niet verplicht om de bril om te ruilen, maar Google waarschuwt de gebruikers er wel voor dat nieuwe functies van Google Glass wellicht niet te gebruiken zullen zijn op de oudere versie.

Met de nieuwste versie van Google Glass zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd. Ten eerste zal de bril iets sneller en steviger zijn. Daarnaast kan het apparaat gebruikmaken van meer accessoires. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan zonnebrillenglazen of een mono-oordopje.


Als laatste is het mogelijk om de Google Glass te koppelen aan je normale bril op sterkte, middels een groeve waar de rechterpoot van je bril in vastgezet kan worden. Hierdoor hoeft de gebruiker niet meer te kiezen tussen scherp zien of Google Glass gebruiken. Het is echter nog niet duidelijk of alle brillen aan Google Glass gekoppeld kunnen worden.

Eigenaren krijgen een e-mail waarin het aanbod van de nieuwe Google Glass wordt gedaan. De gebruiker heeft vervolgens 60 dagen om op de e-mail te reageren. Voor mensen die graag twee brillen willen hebben, is het mogelijk om de oude bril te behouden en de nieuwe bril erbij te kopen. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om een andere kleur Google Glass te nemen en krijgen opnieuw een jaar garantie op de bril.