Yahoo heeft een nieuw inlogmethode gepresenteerd op het SXSW-festival. Met de nieuwe inlogmethode wordt er niet langer gebruik gemaakt van een wachtwoord, in plaats daarvan koppel je je mobiele nummer aan je account en als je wilt inloggen ontvang je een cijfercode per SMS waarmee je kan inloggen.

Yahoo kiest ervoor om het wachtwoord vaarwel te zeggen met deze nieuwe inlogmethode. Door volledig gebruik te maken van een mobiel nummer en een toegangscode via de SMS wordt het inloggen een stuk veiliger. Uiteraard moet je dan niet je telefoon kwijt raken zodat iemand anders de SMS-berichten kan lezen. Codes zijn overigens maar eenmalig bruikbaar en daarna moet er een nieuwe SMS-code worden aangevraagd. De nieuwe inlogmethode werkt voor zover alleen in de Verenigde Staten dus wij kunnen het helaas nog niet testen.

Inloggen via een SMS-code is overigens niet nieuw, veel grote websites gebruiken deze methode al langer, maar vaak als extra verificatiemiddel. Gebruikers moeten eerst inloggen met hun wachtwoord en daarna nog eens met een sms-code. Yahoo verwijdert dus de eerste stap.