Een team van ontwikkelaars is erin geslaagd om een iOS-jailbreak te ontwikkelen die werkt in de browser van iOS 9.1 en iOS 9.2. Voor het ontwikkelen van deze jailbreak ontvangen de ontwikkelaars 1 miljoen dollar van het beveiligingsbedrijf Zerodium. Dat bedrijf zal de jailbreak niet openbaar maken, maar verkopen aan zijn klanten.

Zerodium levert informatie aan bedrijven en overheden hoe ze software kunnen hacken en zichzelf toegang kunnen verschaffen tot systemen. Zerodium had openbaar een wedstrijd uitgeschreven waarbij degene die een jailbreak voor iOS 9.1 en iOS 9.2 kon aanleveren, op een premie van één miljoen dollar kon rekenen. We kunnen wel stellen dat het team van ontwikkelaars daar goed in is geslaagd aangezien ze een jailbreak hebben aangeleverd die gewoon in de browser werkt.

Naast het team dat een volledige jailbreak wist te leveren was er ook een team dat een gedeeltelijke jailbreak kon aanleveren. Deze kunnen waarschijnlijk ook rekenen op een gedeeltelijke vergoeding.

Zerodium heeft aangegeven dat het op dit moment geen informatie met Apple gaat delen, het sluit echter niet uit dat het dat in de toekomst nog gaat doen. Voor Zerodium is het belangrijkste dat het ze de informatie kunnen doorverkopen aan hun klanten. Die klanten kunnen met deze informatie zichzelf toegang tot iPhones en iPads verschaffen. Het enige wat daarvoor nodig is, is een geprepareerde website die misbruik maakt van de gevonden lekken in iOS.