Apple heeft een nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem beschikbaar gemaakt, iOS 9.1 is nu te downloaden en te installeren. Het is de eerste grote update sinds de introductie van iOS 9 en dat is ook terug te zien in de documentatie, Apple dicht maar liefst 49 beveiligingslekken in iOS. Het jailbreaken van iOS 9.1 is daarmee ook niet meer mogelijk.

Apple heeft zijn mobiele besturingssysteem weer een heel stuk veiliger gemaakt, het bedrijf uit Cupertino heeft maar liefst 49 lekken in het besturingssysteem gedicht. Twee van die lekken zijn toe te schrijven aan het Chinese PanguTeam dat verantwoordelijk is voor het uitbrengen van jailbreaks voor iOS, waarmee volledige rechten tot het toestel kan worden verkregen. Eerder deze maand bracht PanguTeam een jailbreak voor iOS 9 uit, maar die werkt nu niet meer.

Gebruikers die hun toestel jailbreaken verkrijgen volledige rechten tot hun toestel, het staat gelijk aan het rooten van een Android-toestel. Daarmee kunnen bijvoorbeeld alternatieve App Stores worden gebruikt. Het jailbreaken van een toestel is niet illegaal maar het zorgt er wel voor dat je geen garantie meer hebt.

Het installeren van iOS 9.1 zorgt er dus vooral voor dat je iOS-toestel een heel stuk veiliger wordt, want de lekken kunnen niet meer worden misbruikt om het toestel over te nemen.

Er zijn ook een paar nieuwe features in iOS 9.1, zo zijn er 150 nieuwe emoticons, enkele verbeteringen in Live Photos en de Apple News-apps is nu ook beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk.