Microsoft heeft in Windows 10 een nieuwe beveiligingsfeature toegevoegd genaamd Windows Hello. Windows Hello is een verzamelnaam voor verschillende biometrische inlogmethodes. Een van de methodes is via een Intel Realsense-camera in een laptop die in staat is diepte te meten. Dit werkt zo goed dat deze technologie ook eeneiige tweelingen uit elkaar kan houden.

De nieuwe biometrische inlogmethodes zorgen ervoor dat je wachtwoord verleden tijd wordt. Door in te loggen met je hoofd, vingerafdruk of een irisscan hoef je niet langer je wachtwoord in te typen maar kan je direct beginnen met werken door naar je scherm te kijken of je vinger op de vingerafdrukscanner te leggen.

Microsoft ondersteunt voor laptops op dit moment de Intel Realsense-camera, deze camera is in staat diepte metingen te doen van je gezicht zodat er een uniek profiel ontstaat. Dit profiel is zo uniek dat het inloggen met een foto van jezelf of door je tweelingbroer of tweelingzus voor de camera te zetten niet gaat werken.

Andere methodes om in te loggen zijn via een vingerafdrukscanner of via een irisscan, deze laatste methode wordt toegepast op de nieuwe smartphones van Microsoft, de Lumia 950 en Lumia 950 XL. Voor tweelingen toch wel fijn om te weten dat hun pc ook goed is vergrendeld met Windows Hello.