2min

Het hackerscollectief AnonSec wat gelieerd is aan Anonymous beweerd een hack te hebben uitgevoerd op de NASA, waarbij het ver is doorgedrongen in de systemen van de ruimtevaartorganisatie. De hackers beweren een lading gevoelige gegevens gestolen te hebben en zelfs de controle hebben gehad over een drone. De NASA heeft aan Forbes laten weten dat er niks van klopt en ontkent te zijn gehackt.

AnonSec stelt dat het deels de controle heeft gehad over een onbemand vliegtuig boven de stille oceaan, het zou gaan om een meetvliegtuig met de naam Global Hawk. De hackers beweren de mogelijkheid gehad te hebben om de drone neer te halen, maar hebben dat niet gedaan.

AnonSec geeft aan dat ze voor de lol wilde proberen om binnen te dringen bij de NASA, maar er zijn ook duidelijke politieke motieven om de NASA aan te vallen, zo menen de hackers dat de NASA verantwoordelijk is voor het vervuilen van de atmosfeer met radioactief materiaal.

De NASA ontkent alles en stelt dat de informatie die de hackers naar buiten hebben gebracht al eerder waren gepubliceerd. Alle vluchten en missies zijn gewoon terug te vinden op het internet. Ook stelt de NASA dat de Global Hawk-drone altijd onder controle van de NASA is geweest en deze nooit is kwijtgeraakt aan de hackers.

Wel neemt de NASA dit soort beschuldigingen uiterst serieus net als alle cyberdreigingen die wel echt zijn. De komende tijd zal snel duidelijk worden wie het aan het rechte eind heeft, als de hackers echt veel documenten buitgemaakt hebben verschijnt er ongetwijfeld nog iets online.