Gary McKinnon, die bekend staat voor het inbreken in de computers van NASA en het Amerikaanse ministerie van defensie, staat alweer een stapje dichter bij uitlevering aan de VS. De zaak, die al sinds 2002 aan de gang is, lijkt zo stilaan tot een einde te komen. Als hij effectief wordt uitgeleverd riskeert hij een levenslange gevangenisstraf.

McKinnon heeft al verschillende keren op een haar van uitlevering gestaan, maar vocht de zaak steeds opnieuw aan , telkens zonder succes. De hacker lijdt aan een vorm van autisme en zou daarom niet ten volle beseft hebben waar hij mee bezig was. De man wilde naar eigen zegen enkel informatie inwinnen over UFO’s.

Hij hackte daarvoor meer dan 100 computers van het Amerikaanse leger, de luchtmacht, de marine, het Pentagon en NASA. Die eisten daarop zijn uitlevering, maar volgens de advocaten van McKinnon zou dat zijn gezondheid ernstige schade toebrengen. Nu lijkt er nu echter op dat de zaak beslecht is. McKinnon verloor zijn zaak voor het High Court in London en wordt dus uitgeleverd aan de VS. Of McKinnon opnieuw beroep kan aantekenen wordt op een later moment beslist, maar de kans dat er nog een beroep komt is klein.