1 min

Het Nederlandse beveiligingsbedrijf EclecticIQ heeft 5,5 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde, het grootste deel van het geld is afkomstig van KPN Ventures, maar ook INKEF Capital investeert in het bedrijf. In totaal heeft het bedrijf nu 6,5 miljoen euro aan investeringen opgehaald.

EclecticIQ is op dit moment actief in drie landen; Amsterdam, Londen en het Moldavische Chisinau maar met de recente investering moet er nu snel een kantoor gaan komen in de Verenigde Staten. De CEO van EclecticIQ, Joep Gommers, is niet heel spraakzaam tegenover de media, zo wil hij geen voorbeelden noemen van klanten, maar het bedrijf mikt voornamelijk op financiële instellingen en overheden.

Het bedrijf biedt met het EclecticIQ-platform continu de meest recente informatie over cyberdreigingen en onderhoudt nauwe contacten met alle andere beveiligingsbedrijven in de wereld om zo accuraat mogelijk informatie te leveren. Verder voorziet het bedrijf de overheden en financiële instellingen van advies in de manier waarop ze hun systemen en netwerken kunnen beveiligen.