2min Security

Haags Eye Security haalt 36 miljoen euro op

Haags Eye Security haalt 36 miljoen euro op

Het securitybedrijf, opgericht in 2020, wil met de miljoeneninvestering de groei verder stimuleren.

De investeringsronde werd geleid door JP Morgan Growth Equity Partners. Voor Eye Security betekent het ophalen van 36 miljoen euro ook dat de vorige investeringsronde van 17 miljoen euro eind 2022 flink wordt overtroffen. Het geld was toen hoofdzakelijk afkomstig van Bessemer Venture Partners.

Met de nieuwe miljoenen hoopt Eye Security de verwachte groei te kunnen ondersteunen, geeft het bedrijf tegenover het FD aan. CEO Job Kuijpers rekent dit jaar en ook volgend jaar op een omzetverdubbeling. Het is niet bekend hoeveel Eye Security momenteel omzet. Mede de nieuwe Europese regels van de NIS2 kunnen bijdragen aan de groei van Eye Security.

Volgens Kuijpers werd er met de 36 miljoen euro zelfs meer geld opgehaald dan vooraf gepland.

Europese rol

Eye Security levert cybersecuritydiensten aan bedrijven. Op basis van een abonnement kunnen organisaties bijvoorbeeld Managed Extended Detection and Response afnemen. Wanneer een bedrijf slachtoffer is van een cyberaanval, kan Eye Security ook ondersteunen bij het reageren op het incident. Tot slot biedt Eye Security cyberverzekeringen aan, waarmee het de kosten voor een aanval op een bedrijf beperkt kan houden.

Inmiddels helpt Eye Security vier jaar bedrijven bij het realiseren van cyberveiligheid. Het Haagse bedrijf is opgericht door voormalige medewerkers van de AIVD, Job Kuijpers, Vincent van de Ven en Piet Kerkhofs. Er zijn 120 medewerkers in dienst verspreid over meerdere kantoren in Europa. Zo boekt Eye Security dit kwartaal voor het eerst meer omzet in Duitsland dan in Nederland.

Tip: ‘Securityincidenten pas na 138 uur op de radar’