2min

Tags in dit artikel

, , , ,

PayPal heeft dit weekend voor het eerst in Nederland contactloos betalen toegepast op een festival. Gebruikers konden hun PayPal-rekening koppelen aan hun festivalid en met een armbandje eenvoudig contactloos betalen aan de bar. Hierdoor hoefde ze niet in de rij te staan om muntjes te kopen en hoefde ze geen geld op zak te hebben.

Het festival had door de mogelijkheid om contactloos te betalen flink kortere wachtrijen bij het halen van muntjes en ook het afrekenen aan de bar ging een stuk sneller. PayPal maakte van de gelegenheid gebruik om festivalgangers op het festival een Paypal-rekening te laten openen. Gebruikers konden vervolgens bij oplaadpunten, of gewoon bij de bar, hun armband opladen met (extra) saldo. Festivalgangers die na het festival nog geld op hun armband hadden staan krijgen dit automatisch teruggestort in hun Paypal-account, dus waar ze normaal met muntjes thuiskomen die over zijn gebleven, krijgen ze nu gewoon hun geld terug.

Op deze manier wordt niet alleen het vervelende halen van muntjes weggenomen, maar ook het afrekenen aan de bar gaat een heel stuk sneller. Paypal werkte samen met Apenkooi Events om het contactloos betalen mogelijk te maken en hoopt deze zomer op meer evenementen van Apenkooi het contactloos betalen succesvol aan te bieden. PayPal heeft de technologie eerder al ingezet op vijf andere festivals maar nooit in Nederland. Deze zomer zal Paypal de dienst ook aanbieden op Straf Werk Festival en Pleinvrees Festival.

De armbanden maken gebruik van een RFID-chip die voorzien is van 3des-encyptietechnologie om de gegevens op te slaan en de mogelijkheid te bieden om festivalgangers te laten betalen. De technologie is afkomstig van het Belgische Playpass. Het is een veilige methode die net een stukje extra service biedt aan festivalgangers. Wellicht betalen we in de toekomst allemaal met ons festivalbandje.
Foto: Anouk van den Broek – Amsterdam Open Air