StarCraft, dat dateert van 1998, is één van de meest populaire games in het RTS-genre. Na de initiële uitbreiding, StarCraft: Brood War genaamd, komt Activision later deze maand met een gesloten beta van het vervolg StarCraft 2: Wings of Liberty. Dit ligt later dit jaar in de winkels.

StarCraft 2 zal, net als het origineel, beschikken over een single- en multiplayermode. Het origineel was en is nog steeds populair, vooral in Zuid-Korea waar toernooien regelmatig op televisie uitgezonden worden. Het spel moet het dan ook hebben van de multiplayermode waarin snelle en tactische beslissingen essentieel zijn. Dit zal in StarCraft 2 niet veel anders zijn.

Binnenkort zullen ongetwijfeld de competities en promoties starten waarbij bèta-keys weggegeven worden. Als je graag een bèta-key wil bemachtigen dan kan ik adviseren om de twitteraccount van Blizzard, waarop het laatste nieuws omtrent StarCraft 2 te lezen is, in de gaten te houden.

Voor battlereports, downloads, screenshots en additionele informatie surf naar de officiële website van SC2. Er volgt een uitgebreide review zodra de bèta van start gaat.