Bing voegt knop voor achtergrond-informatie toe

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft blijft de homepagina van Bing doorontwikkelen en dan met name de mogelijkheden in het ontwerp. Zo kunnen er video’s op de achtergrond afgespeeld worden middels een HTML5-videospeler. De laatste ontwikkeling is nog niet voor iedereen zichtbaar maar er is een knop toegevoegd die bij het aan klikken meer informatie geeft over de achtergrondafbeelding of video.

De informatie die wordt gegeven over de achtergrond is overigens niet helemaal statisch. Microsoft heeft gekozen om een Facebook-integratie toe te passen. In het geval van het bovenstaande plaatje wordt er na het drukken op de "informatieknop" een conversatie op Facebook geopend met de vraag:"Welke stranden vind jij aantrekkelijk?".

Vooralsnog hebben slechts een klein deel van de gebruikers beschikking over deze nieuwe mogelijkheden. Het ziet er dus naar uit dat Microsoft eerst de nieuwe functie wil laten testen onder een kleinere groep gebruikers, om daarna de resultaten te analyseren en het wellicht voor iedereen beschikbaar te maken. De grote vraag zal hierbij zijn of gebruikers achtergrondvideo’s en knoppen met extra informatie nuttig vinden.