Prijs Bitcoin halveert na Chinees verkoopverbod

Abonneer je gratis op Techzine!

China’s grootste Bitcoin wisselbureau is gestopt met het aannemen van bestellingen van Bitcoins in Chinese valuta. Het bureau stopt hiermee, omdat de Chinese overheid een regelgeving heeft doorgevoerd die bedrijven verbiedt om de digitale munt nog langer aan te nemen.

Het is voor Chinese bedrijven niet meer toegestaan om Bitcoins aan te nemen. Dit wordt bepaald in een nieuwe regelgeving van de Chinese overheid. Als reactie op dit nieuws heeft het grootste Chinese Bitcoin wisselbureau, BTC China, besloten niet meer in de munten te handelen als betaald wordt met de Chinese munteenheid Yuan.

Bitcoin, waarvan de prijs per munt online wordt bepaald, is mede dankzij de vraag in China sterk in waarde gegroeid. Kortgeleden was de munt nog meer dan 1.000 dollar waard (727 euro). Door het besluit van BTC China is de waarde van de munt met meer dan 50 procent gedaald. Inmiddels is de waarde weer enigszins gegroeid, naar 540 dollar (393 euro).

Hoewel BTC China in eigen land niet meer mag handelen in de digitale munteenheid, heeft het bedrijf via microblogservice Weibo aangegeven nog wel verder te gaan met de handel in de munt in andere landen.

Na de opvallende groei van de Bitcoin gaan de laatste tijd steeds meer overheden aandacht besteden aan de munteenheid. In de Verenigde Staten is de Treasury Department begonnen met druk uit te oefenen op bedrijven die Bitcoins accepteren, om zich aan de regels te houden van geldtransacties, maar veel bedrijven bieden nog weerstand. In Noorwegen is besloten dat Bitcoin geen wettig betaalmiddel is.