De maker van het populaire spel Flappy Bird heeft zijn stilte weer doorbroken met een interview aan Forbes. Hij heeft laten weten dat hij het spel offline heeft gehaald omdat het veel te verslavend is. Volgens hem is die verslaving een probleem en dat kan maar op een manier worden opgelost, door Flappy Bird offline te halen.

In eerdere interview had de Vietnamees Dong Nguyen, zo heet de maker van het spel, laten weten dat hij 50.000 dollar per dag verdiende aan de advertenties in de game. Dat zorgde voor nog meer publiciteit en aandacht en dat leek hem teveel te worden en de echte reden te zijn voor het terugtrekken van de game. Ook riep hij eerder al eens op Twitter om met rust gelaten te worden.

Nguyen heeft in elk geval korte tijd goed verdiend aan de game en zal ook zeker nog games blijven ontwikkelen maar Flappy Bird komt niet meer terug. Op de Techzine-redactie vonden we Flappy Bird ook wel een goede game en hebben we er zeker plezier aan beleeft, we hebben er zelfs een review over geschreven.