HP introduceert Jet Fusion 3D 4210 om overgang naar industriële 3D-productie te versnellen

Abonneer je gratis op Techzine!

HP kondigt aan met de HP Jet Fusion 3D 4210 te komen. Deze printoplossing is ontworpen voor 3D-productie op industriële schaal. Hierdoor moeten de bedrijfskosten lager uitvallen terwijl er meer productiemogelijkheden zijn. De introductie van het printsysteem is onderdeel van een aantal andere aankondigingen gericht op 3D-printen.

Wat betreft de Jet Fusion 3D 4210 belooft HP dat het break-evenpoint stijgt tot 110.000 onderdelen, een gegeven gebaseerd op eigen data. Volgens het bedrijf maakt dit de laagste productiekosten in de 3D-industrie mogelijk. Er zou sprake kunnen zijn van een kostenreductie tot 65 procent ten opzichte van andere printmethoden. Bestaande Jet Fusion-klanten kunnen de 3D 4210 Printing Solutions-update van te voren bestellen, terwijl nieuwe klanten Jet Fusion-systemen nu kunnen aanschaffen met als mogelijkheid de 4210 systeemupgrade vooraf te bestellen.

De nieuwe innovatie van HP bevat onder meer hardware en firmware voor verbeteringen van bestaande Jet Fusion systemen, waardoor de efficiëntie van het systeem zal verbeteren en continue productie mogelijk wordt. Er is een nieuwe processing station beschikbaar dat significant hogere volumes grondstoffen zal verwerken. HP belooft aan klanten die de Jet Fusion 3D 4210 aanschaffen lagere prijzen voor HP’s 3D-printmaterialen en agents.

Partners en 3D-materialen

Tegelijkertijd laat HP weten over de uitbreiding van het Open Materials Platform in samenwerking met de nieuwe partners Dressler Group en Lubrizol. Dressler Group geeft HP’s materiaal partners preferentiële toegang tot de slijptol fabricage capaciteiten, legt het bedrijf uit. Zo wil HP een grote barrière voor toegang tot de ontwikkeling van 3D-materiaal wegnemen. Lubrizol stapt in om de ontwikkeling van innovatieve materialen voor de productie van eindonderdelen met HP Jet Fusion 3D-systemen te versnellen.

Ook zullen er drie nieuwe 3D-materialen bij komen. Het gaat om PA 11 (voor het voordelig produceren van grote aantallen), PA 12 klaskralen (voor het voordelig produceren van hoge kwaliteit) en de toekomstige beschikbaarheid van polypropyleen (duurzaam, voordelig, flexibel en chemisch resistent materiaal). Onderzoekers van HP ontwikkelden de materialen om de toepasbaarheid en capaciteit van de HP MultiJet Fusion-technologie te verbreden en hogere productievolumes mogelijk te maken.