Abonneer je gratis op Techzine!

Hewlett-Packard lijkt geen zin te hebben om al haar kaarten in te zetten op .NET van Microsoft. Op de HP World 2002 Conference & Expo liet Rick Becker, Vice President of OS Alliances bij HP, weten dat zijn bedrijf meer aandacht gaat besteden aan Linux.

Zo’n vijfduizend supportmedewerkers van HP zullen zich in de nabije toekomst meer vertrouwd gaan maken met de achtergronden van Linux door middel van een "Refresh Training". Hoewel veel medewerkers al goed op de hoogte zijn van de ins en outs van het open-source bedrijfssysteem is er altijd ruimte voor verbetering. Volgens Becker is het een van de best verborgen geheimen van HP dat haar medewerkers al een ruime expertise op het gebied van Linux hebben.

Volgens Becker is Linux in veel marktsegmenten erg populair. Naast veel service providers wordt Linux ook steeds meer door de financiële wereld gebruikt. Linux is bezig met een intocht in de zakelijke computerwereld en HP verwacht met haar beslissing om meer aandacht aan Linux te gaan besteden dan ook nieuwe zakelijke gebruikers aan te trekken. En die mogen dan natuurlijk een zakelijk prijsje betalen voor ondersteuning van het gratis bedrijfssysteem.