Abonneer je gratis op Techzine!

Valve, de maker van de game Half Life 2 zit niet stil, eerder kwam er al een uitgebreide multiplayerpatch en een SDK, en nu is er alweer een nieuwe patch. Kopers van de game zullen waarschijnlijk zeer blij zijn met het belangrijkste onderdeel van deze update: na de installatie zal de patch de zogenaamde kopieerbeveiliging ‘Securom’ buiten werking stellen. Er werd veel geklaagd door gebruikers van de game, die na aankoop een aantal compatibiliteitsproblemen met het spel hadden in combinatie met hun hardware.

Op het moment dat Half Life 2 geïnstalleerd wordt, is er een verbinding nodig met het online platform Steam. Door deze truc is de legaliteit van de game in vrij grote mate vast te stellen, waardoor de kopieerbeveiliging eigenlijk overbodig is. Tot nu toe tenminste want Valve zal er nu toch ook wel langzaam achter zijn dat de online identificatie van Half Life 2 inmiddels gekraakt is. Valve heeft daarom ervoor gekozen om de spelers meer gebruiksgemak te bieden en heeft de kopieerbeveiliging daarom verwijderd.

De nieuwe update richt zich vooral op de multiplayer mode: Half Life 2 Deathmatch. Er zullen weer een groot aantal problemen worden verholpen. Verder moet de patch ook een bijdrage leveren aan betere prestaties van het spel.