2min

Tags in dit artikel

De Toughbook laptops van Panasonic zijn laptops die bekend staan om hun fysieke kracht. Deze apparaten zijn namelijk zo ontworpen dat ze dingen als extreme temperaturen, schokken, laten vallen vanop grote hoogte en andere ruwe behandelingen kunnen verdragen. Panasonic heeft nu 3 nieuwe Toughbooks toegevoegd aan hun assortiment.

Opmerkelijk is dat slechts 1,05% van de meest ruige Toughbook laptops (3,2% bij de normale Toughbooks) worden teruggebracht als defect, dit in tegenstelling tot 25% bij laptops van andere grote merken. De nieuwe CF-W5, CF-T5 en CF-Y5 notebooks behoren niet tot de allerruigste Toughbook-reeks, maar met hun magnesium-alluminium body en schokbestendige harde schijven kunnen ze toch ook enkele serieuze stoten verdragen.

De CF-W5 heeft een prijskaartje van 1899 dollar. Voor deze prijs krijg je een Toughbook ter grootte van 26,92 x 21,01 x 4,57cm en met een extreem laag gewicht van 1,41kg. Het scherm meet 12,1-inch en is voorzien van een anti-reflectielaag. De harddrive is 60GB groot en de Intel Core Solo doet dienst als een processor met een laag stroomverbruik. Panasonic claimt ook meer dan 8 uur batterij.

De CF-T5 (ook 1899 dollar) is uiterlijk bijna hetzelfde als zijn broertje de CF-W5, maar de CF-T5 is iets dikker met zijn 6,86cm en ook iets zwaarder, namelijk 1,59kg. Het grootste verschil tussen deze versie en de CF-W5 zit hem in het 12,1-inch touch screen. Dit scherm kan door de zogenaamde "swivel" ook vrij gedraaid worden. Verder zijn alle specs hetzelfde als de de CF-W5, bahalve de batterijduur, deze ligt hier namelijk op 10 uur in plaats van 8uur.

Tot slot is er ook nog de 2199 dollar kostende CF-Y5. Deze heeft een 14,1-inch scherm, CD/DVD-RW drive en ook een laag gewicht van 1,59kg. Het RAM-geheugen van deze Toughbook kan uitgebreid worden tot 1,5GB terwijl de W5 en de T5 maximum een magere 512MB aan geheugen kunnen huisvesten.