Abonneer je gratis op Techzine!

Gisteren heeft men de uitslag van de verkiezing van de "Downloadwinkel van het Jaar" bekend gemaakt op Downloadwinkels.nl.

Er waren 5 categorieën waarin men kon stemmen op verschillende site’s. In de catagorieën "Films" en "Muziek" zijn de sites DVDdownload.nl en iTunes gekozen tot Downloadwinkel van het Jaar. In de catagorie "Games", "Mobiel" en "eBook" werden respectievelijk Zylom, Jamba en eBook.nl uitgeroepen tot winnaar. De winnaars zijn hierbij gekozen door de bezoekers van Downloadwinkels.nl.

Met de verkiezing wordt de aandacht gevestigd op de mogelijkheden en voordelen van legaal downloaden. Door de toegenomen populariteit van betaald downloaden groeit de behoefte van de downloadende consument aan een onderscheid tussen goede en "minder goede" downloadwinkels. Criteria voor de bezoekers van een downloadwinkel zijn bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid, de grootte van het assortiment of de kwaliteit van de klantenservice.

Winnaar in de categorie films, DVDdownload, is één van de allereerste legale filmdownloadsites van Nederland. Opvallend is dat de site onder hetzelfde bedrijf valt als de winnaar in de categorie software, Softwaredownloaden.nl. "Helemaal super", laat Jaques Pijman namens Cybersalesmedia weten. "Onze medewerkers zijn enorm trots. We hopen dat dit tevens een stimulans is voor contentleveranciers om hun producten digitaal via ons aan te bieden, zodat we op korte termijn nog betere titels aan onze bezoekers kunnen presenteren."

Lennie Rodill van eBook.nl ziet de prijs vooral als een aanmoediging: "We zijn blijkbaar op de goede weg en zijn nu nog meer gebrand om de geplande verbeteringen aan de site snel door te voeren." Ook Petra Dreumel van Zylom, de snel groeiende spelletjessite, is zeer vereerd met de onderscheiding. De internationale sites Jamba en iTunes hebben nog niet gereageerd op hun uitverkiezing.